Kalender

måndag 25 april 2016

Informationsbrev till vårdnadshavare för elever på Odenskolan F-9

Hej!

Här kommer information om vad som är på gång på Odenskolan.

Inför hösten 2016

Jag sitter just nu och planerar verksamheten inför hösten 16. I nuläget så pågår ett arbete med att se över organisationen vad gäller bemanning och klasser. Det pågår också ett arbete inför mottagande av nya elever inför åk 4 och 7 där vi kommer genomföra olika typer av aktiviteter för att trygga en bra övergång till Odenskolan.

Vi har bland annat planer på att dela upp nuvarande åk 7 som är två klasser till tre klasser inför åk 8. Jag har fått en del frågor så jag har varit ute och pratat med både 7a och 7b om detta. Om det blir aktuellt med en delning så kommer eleverna att vara involverade i processen och det blir klart till sommaren. Anledningen till att vi diskuterar detta på skolan är att vi gör en översyn över hur vi skapar de bästa förutsättningarna för att möta upp eleverna på skolan både på grupp och individnivå. Det är en diskussion som vi för löpande under året.

Fotbollsprofil

Odenskolan startar med fotbollsprofil från hösten 16. Vi kommer också att certifiera oss för detta via Svenska fotbollförbundet. Profilen riktar sig till blivande åk 7 men även elever i åk 8 och 9 kommer kunna vara med i detta. Vi vet att det finns ett starkt fotbollsintresse bland elever i åk 7-9 och det vill vi bevaka och utveckla. Vi ser mycket fram emot detta.

Uppfräschade skolgårdar

Nu har vi fått två nya lekställningar - en till lågstadiet och en till mellanstadiet. Dessa ställningar ger ännu bättre möjligheter till uteaktiviteter på rasterna. Vi har varit väldigt angelägna att få en lekställning även till mellanstadiet. Detta då mellanstadiet befinner sig i samma byggnad som högstadiet. Genom att än mer anpassa miljön för elever i mellanstadiet så drar vi fördelar både av att elever i åk 4-6 möter de äldre barnen samtidigt som de har en fot kvar i den så viktiga leken.

YAPI sömn

Elever i åk 7 och 8 deltar i ett projekt om sömn i samverkan med Örebro universitet. Detta sker i inom med ämnet idrott och hälsa. Projektet går ut på att öka ungdomars medvetenhet om hur de disponerar sin tid på olika aktiviteter och vikten av sömn och hur det påverkar oss.

Cafeterian

Nu ha portarna till cafeterian öppnat. Vi är mycket glada för att den nyrenoverade cafeterian har öppnat. Cafeterian är ett samarbete mellan skola och ungdomsgården och vi ser över öppettiderna. Målet är att i möjligaste mån hålla öppet under så stora delar som möjligt av skoldagen. Dock så begränsar vi möjligheten till eleverna att handla. I dagsläget så kan eleverna handla från kl 13.00. Inom de närmaste dagarna kommer det även vara möjligt för eleverna att handla även på morgonen mellan kl. 8.00-10.00.

Temakväll sociala medier

Den 11 maj kl 18.30 så bjuder vi in till en temakväll om sociala medier och mötesplatser på internet som arrangeras av fältgruppen och föräldrastöd. Inbjudan som går ut till alla vårdnadshavare på skolor i Östernärke. Vi kommer att vara på Tegelhuset i Odensbacken. Se mer info i den bifogade inbjudan. Ni är alla varmt välkomna.

/

Fredrik Karlsson Rektor 

Odenskolan F-9 | Örebrovägen 27 | 715 31 Odensbacken | Tel: 019-21 00 00 | E-post: odenskolan@orebro.se